2016. október 19., szerda

Edzőtábor Varsóban // Bootcamp in Warsaw

A varsói Warsaw Hellcats Roller Girls alapítója Kala hívott meg az október 15-16-án tartott edzőtáborba.
Sajnos már csak off-skates hely volt, így nem vittem a korcsolyámat.
Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, mert nem voltam még ilyenen (egyáltalán edzőtáborban sem).
Már az első nap elkészítették a pályát, ami számomra nagyon érdekes volt. Jó volt látni, hogy mit és hogyan kell csinálni.
Azután nyújtás, bemelegítés és gyakorlatok következtek. Omar elmagyarázta a feladatot, hogy a terem egyik végétől a másikig mit kell csinálni. Pár ismétlés után, ha úgy látta, mindenkinek megy, jött a következő gyakorlat. Omar nagyon figyelmes volt, folyamatosan nézte, ki hogy végzi az adott feladatot, ha kellett odament és egyénileg segített a résztvevőknek.
Megebédeltünk, pihentünk és jöttek a szituációs gyakorlatok. A délelőtt elvégzett gyakorlatok a szituációs játékokban visszaköszöntek. Jó volt látni, hogy a délelőtt hogyan kapcsolódik a délutáni feladatokhoz.
Omar először felvázolta a helyzetet, megmutatta pár játékossal, hogy hogyan kell viselkedni az adott helyzetben, majd a korisok kis csapatokat alakítottak és cserélve a szerepeket, gyakoroltak. Omar itt is körbejárt, segített, magyarázott és kérdésekre válaszolt.

Este beültünk egy pubba, beszélgettünk a lányokkal és megnéztük a varsói csapatról készült kisfilmet.

Második nap Omar elméleti előadást tartott a játékosok szerepéről, feladatairól és a pack fontosságáról. Képeket mutatott a pályán lévő játékosokról, elmagyarázta, hogy kik a pack részei, mi a teendő, ha a bíró 'no packet' kiált. Elmagyarázta, hogy a szabályok ismeretében milyen stratégiákat lehet alkalmazni, hogy az egyik csapat (szabályosan) irányítsa a játékot.
Ebéd után ismét gyakorlás következett a pályán. 3tól nyílt meccset játszottak két csapatot alakítva.
Mivel nem igazán ismerem a szabályokat (a nyilvánvalókon kívül) és a kommentár lengyelül volt, sajnos sokszor nem értettem, hogy mi történik. Ennek ellenére nagyon élveztem, és odáig voltam, meg vissza, hogy 4 év után újra roller derbyn meccsen voltam :)

Nagyon jól éreztem magam, és ez az élmény emlékeztetett, hogy mennyire szeretném ezt csinálni és újabb löketet adott ahhoz, hogy összehozzam a budapesti csapatot.

Köszönöm a meghívást a Warsaw Hellcats Roller Girls csapatnak!
Remélem hamarosan újra találkozunk!


Kala, the founder of the Warsaw Hellcats Roller Girls team has invited me to their bootcamp that was held on 15-16th of October.
Unfortunately  I could only attend as an off-skates attendee, so I left my skates at home.
I didn't know what to expect, I've never been to (any) bootcamps.
They set up the track on the fisrt day. It was interesting to see how they measured and taped the ropes and lines and how it all came together.

After the track was finished, they started with stretching and warm ups. Omar explain the task and how it should be done. While the girls were doing the drills that Omar told them, he was going around and helped and explained the girls if they didn't do it right or had any question.
We had lunch and a break.
Omar showed in game situation, explained how the blockers and jammer should act and the girls formed small teams to practice. Again, he was going around, helping the girls.
It was good to see that he payed attention to each and every girl, and that he was very helpful.

We went to a bar in the evening, had some beers and watched a short film about the Warsaw Hellcats team.

On the second day Omar started with a presentation, explaining the duties of the players on track and how much and why the pack is important. He showed pictures of games and showed where the pack was and what the players should do if a referee shouts 'no pack'
He explained that it's very important to know the rules and how the teams can use them to control (legally) the pack and the game.
After lunch they were practicing on the track again. From 3pm the played a match, formed from the bootcamp attendees.
Unfortunately I don't know the all rules (except from the obvious ones) and the commentary was in polish so I didn't understand a lot of things.
Still, I really enjoyed the game and I was nuts about that I could attend a roller derby match after 4 years.

It was a great experience and it gave me the initial impetus and sufficient stamina to form a hungarian team.

Thank you Warsaw Hellcats Roller Girls!
Hope to see you again soon!


Derby love,
Erabella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése